Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής


1. Προγράμματα Κατάρτισης Ψηφιακές Δεξιότητες με Πιστοποίηση ICDL
Το Κέντρο Παραγωγικότητας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, προσφέρει δωρεάν προγράμματα κατάρτισης που παρέχουν τη δυνατότητα απόκτησης του πιστοποιητικού International Computer Driving Licence (ICDL), μετά από συμμετοχή σε αντίστοιχη εξέταση, η οποία θα προσφέρεται επίσης δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Προγράμματα Κατάρτισης Ψηφιακές Δεξιότητες με Πιστοποίηση ICDL» καθώς και τα προσφερόμενα προγράμματα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας από όπου μπορείτε να κάνετε εγγραφή.


2. Προγράμματα κατάρτισης Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρόνων και άνω
Το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει Δωρεάν προγράμματα στις Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω. Τα προγράμματα διοργανώνονται στο πλαίσιο του Έργου Προώθησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά κατάρτιση ατόμων ηλικίας 55 χρονών και άνω.

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Προγράμματα κατάρτισης Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρόνων και άνω» καθώς και τα προσφερόμενα προγράμματα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας από όπου μπορείτε να κάνετε εγγραφή.


3. Προγράμματα κατάρτισης Ψηφιακές Δεξιότητες για το ευρύ κοινό
Το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ανακοινώνουν την διεξαγωγή προγραμμάτων Ψηφιακών Δεξιοτήτων για το ευρύ κοινό. Τα προγράμματα διοργανώνονται στο πλαίσιο του Έργου Προώθησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά την κατάρτιση ατόμων κάθε ηλικίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Προγράμματα κατάρτισης Ψηφιακές Δεξιότητες για το ευρύ κοινό» καθώς και τα προσφερόμενα προγράμματα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας από όπου μπορείτε να κάνετε εγγραφή.


4. Δίωρες Δωρεάν Διαδικτυακές Παρουσιάσεις στις Ψηφιακές Δεξιότητες για το ευρύ κοινό

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης: «Μιλώντας Ψηφιακά, κάθε Τετάρτη στις 7:00μ.μ.».

Η Δράση αφορά δίωρες δωρεάν διαδικτυακές παρουσιάσεις σε συγκεκριμένα θέματα και εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας και στοχεύει στην αναβάθμιση των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων των Κυπρίων πολιτών.

Οι παρουσιάσεις είναι ανοικτές προς το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του ΚΕΠΑ στον σύνδεσμο https://cyos-learn.gov.cy.

Δείτε τα θέματα των επόμενων παρουσιάσεων στον σύνδεσμο:
https://e-gnosis.gov.cy/training/milontas1.


5. Προγράμματα κατάρτισης για απόκτηση Ψηφιακών Δεξιοτήτων μέσω της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΑνΑΔ)
Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) προωθεί την υλοποίηση τεσσάρων νέων έργων, τα οποία έχουν περιληφθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2026 (ΣΑΑ) με χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – NextGenerationEU.

Σκοπός του έργου που αφορά στα «Προγράμματα κατάρτισης για απόκτηση Ψηφιακών Δεξιοτήτων» είναι η παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε απασχολούμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους, σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες να συμβαδίζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο «Προγράμματα κατάρτισης για απόκτηση Ψηφιακών Δεξιοτήτων» καθώς και τα προσφερόμενα προγράμματα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΑνΑΔ.